В кал до коленете газим,
в непоносима блатна смрад.
Елит с престъпни метастази,
ни управлява на инат.
Уж рицари в масонски ложи,
а зад маските си - тарикати.
Свалят ли овчите си кожи,
са все на прицел компроматен.
Охранен търтей - партиен ас,
е в "сглобка" с мутра и с негодник.
Катарзис ли, е...не на нас,
пранги трябват и намордник.
© Илия Станков All rights reserved.