Oct 10, 2010, 11:52 AM

Прашинка във всемира 

  Poetry » Other
936 0 7

 

 

 

ПРАШИНКА ВЪВ ВСЕМИРА


Какво съм аз?-Прашинка във всемира!

Стоящ едва на крачка от смъртта.

И търся бряг,и все не го намирам,

о, Господи, не искам да умра.

Морето на живота се бушува,

вълните на греха ще ме сразят.

Едва ли ще успея да преплувам,

без Твойте Ангели да ме спасят!

О, Господи, аз зная, че Те има!

Далеч от тук във непристъпна светлина.

А всъщност близо си, когато викам,

защото чувствам Твоята ръка.

За Теб не съществуват граници и време,

за Теб що значи скорост-светлина?

Че на секундата отнемаш мойто бреме,

нежно избърсваш и последната сълза!

Какво съм аз?-прашинка във всемира!

Една едва мъждукаща звезда.

И знам, о, Господи, че Твоето сърце разбира,

от болка! Даже моята душа.

© Кирил Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??