Dec 18, 2012, 6:12 PM

(празници) 

  Poetry » Other
673 0 12

 

 

 

всичките ми чанти са лачени

и светят в тъмното

всичките ми усмивки са пресметнати —

по инч разтегляне нагоре

когато кажеш някоя смешка

всичките ми котки са лордове

драскат паркета

и ръмжат когато са гладни

всичките ми любовници ги зарязвам

ги забравям на секундата

ако признаеш че ме обичаш

всички понеделници са всъщност

изтормозени недели с махмурлук

и пиянски поглед

 

вчера вечерта присъствах

на руски бал

думите танцуваха по роклята ми

а ръцете на различни кавалери

се отбелязаха по голия ми гръб

а после

таксито се превърна във глухарче

и се прибрах пеша

и беше тъмно

 

всички целувки са сладки

особено жълтите

особено белите

но аз искам розова

напук на всички зъболекари

всички възглавници са неудобни

без твоето хъркане

а бедрата ми са измръзнали

 

всички стихотворения са с измачкани букви

и скъсани срички

всички панталони ме стискат за кръста

а снежинките

снежинките пият вода от локвите —

не ги настъпвай

 

и докато не е станало късно

да ти напомня

че в началото на зимата ми обеща

да напълниш всичките ми празници

 

ще чакам

 

 

 

© Пепър Формаджи All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??