Jan 15, 2018, 1:20 AM

Празно 

  Poetry » Free verse
305 2 2

 

Навличам старите си кукли 
с новите ми рокли. 
Оказва се, че все пак 
ще има ледников период. 
Обесвам по корнизите 
последните вратовръзки 
останали от татко. 
Той и тях не отнесе със себе си. 
Разпервам крилете на гардероба 
да влезе чист въздух 
в дробовете му. 
Грапавите челюсти
на чисто голите закачалки 
потреперват от студ. 
Ако не дойда на уговорена среща 
и три дни не си вдигам телефона,
то е само защото
нямам какво да облека. 
Обичам празни пространства. 

 

© Миглена Цветкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??