Apr 30, 2016, 9:20 AM

Пред Разпятието 

  Poetry
420 0 1

Не, че не вярвам в тебе Иисусе,
но на Левски по стъпките крача.
Животът е вече така безвкусен,
че и кръстовете плачат.

 

Няма вече здрави пирони.
Пилатовци има, дал Бог.
Разпъват ни със закони,
а козлета се раждат без рог.

 

Трибагреникът ни вече белее,
химна ни, гарвани го крещят,
хората по гробищата живеят,
управниците, ако не лъжат - спят.

 

Пиех от думите Ти, а жажда суши ме.
Вярата си смених с ДОКОГА?...
Левски е дело, Левски е име.
По апостолски стъпки вървя.

 

Животът минава в черно чернило.
Пред Разпятието, блести от монети.
От кръста Божии сковаха бесило.
С Баща Ти, ме благословете.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??