На В.
Заклевам се да те обичам...
Винаги и завинаги,
тук и сега.
Заклевам се да те обичам
в светлината и най-вече
в мрака на душата си,
защото там наистина
е много трудно да те обичам.
Заклевам се да те обичам
в полумесеците
и пълната луна.
Във вечерницата,
но най-вече да те обичам
сред многобройните слънца.
Заклевам се да те обичам
в страховете и надеждите,
в зората и последния дъх
от живота.
Заклевам се да те обичам,
въпреки себе си,
със себе си и чрез себе си.
И повярвай ми, Това
наистина ще бъде трудно.
Заклевам се да те обичам
в прекрасното и безобразното,
възвишеното и ниското,
трагичното и комичното,
та дори и в красивото и грозното.
А това е почти невъзможно.
Заклевам се да те обичам
в приливите и отливите
на моретата,
във бурните вълни
и спокойните води
на съзнанието.
И накрая...
Заклевам се да те обичам
в сърцето си, не заради
красотата и чистотата
на очите ти,
а заради самата любов.
И с тази любов те заклевам
да пазиш сърцето ми,
не заради това, че се страхувам,
а за да мога да те обичам с него.
© Николина Милева All rights reserved.