Aug 26, 2006, 10:18 PM

Преди да свърши лятото 

  Poetry
699 0 5

Преди да свърши лятото
Без да ни даде знак
Ще се преместим ли някъде
Където да сме пак заедно

Преди да дойде септември
Ще ни превърнеш ли в чайки
Да прелетим над морето
И да се изгубим в залеза

Преди да поемеш пътя към себе си
Защото знам, че вече не си с мен
Ще можеш ли да се престориш на лебед
Отхвърляйки грозното си детство

Защото вече не си дете

Преди беше ли нещо
Вече не помня
Исках ли те
Ти ли мен искаше
Говорихме ли си
Ще си пишем ли

Преди да свърши времето ни
Да се разберем
Хубаво ли ни беше
Кога ти писна от мен

Преди да свършат войните
И те без знак
Ще ми донесеш ли малко вино
За да те опитам пак

Преди да прибереш лозите си
Ми позволи да се напия
Да се гмурна във вълните ти
И да поскитам

Само още малко да поскитам

Защото лятото почти отмина
Без да съм му разрешил

24.08.2006

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??