Преди да те разплащам, любими,
с крила прекършени и душевна сиротност,
преди да заглъхне сърдечният вик
с най-тежката в сърцето ми болка,
преди лудостта да ме върже за нея
и хладно да отсече: "Виновна",
ще бъда твоята гореща желаност
и неповторима единственост.
Ще бъда миг, в небето ти вписан.
Ще бъда твоя съдба и истинност,
и твоята звездна поличба.
И не ме е страх, че утре ще си далече,
уплашен от дързостта, с която обичам.
Денят е днес и аз съществувам.
Любовните ми лудости...
О, да... струват си!
© Здравка Бонева All rights reserved.