Apr 23, 2010, 10:34 AM

Преди да заспя 

  Poetry » Other
1072 0 15

 

Във мрака е плътно, тръпчиво и топло

и котки в очите ми хищно ловуват.

Луни се търкалят пияни по покрива.

А хората долу болят. Или псуват.

Не вярвам във нищо, когато те няма.

И режа на залъци тихото в парка,

преди да си тръгна - заситено няма.

Преди да се спъна в ограда от фарове.

Не сме ли наивни, страхливи и луди?

И как да пораснеш, когато е тясно?

Мечтите окапват със млечните зъби.

И спим във кутии от картонено щастие,

но пак е студено. Необич не топли.

И тъмното смазва, когато го лъжеш.

В очите ми - огън и дири от нокти.

... преди да заспя, си мечтая за бъдеще.

 

 

 

 

© Инна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??