/Писано много отдавна,
когато съм била на 24 години,
но как ми се иска
да съм го сътворила днес!/
Дали спорното право
съществува?
А мирис на косено
ме опива ...
Издирвам приложимия закон.
А искам на простор
да тичам,
сина си да целувам,
да мечтая,
а тъй желая
да летя в безкрая!
Хей, Май,
хей, трепет дебнещ ме,
ела, вземи ме цялата!
Хей, Май,
хей ти, лудетино,
кикотят ми се изпити ...
Смили се ти над мен!
© Росица Танчева All rights reserved.