Jan 4, 2008, 10:01 AM

Предизвестена среща 

  Poetry » Other
713 0 17
 

Предизвестена среща

На П.

 

Дали ще се познаем пак случайно,

по поглед, жест и мимика, уста...

За съжаление не ползвам аз трамваи,

а сигурно... и ти се возиш с кола.

 

Светът е малък - хората са казали,

все някога ще срещнем пак очи.

Дали ще има думи неизказани?

Дали ще бликнат чувства? Ще  боли.

 

Какво ще преоткрием в себе си -

как времето играло си е с нас -

днес  грозни патета, а утре - лебеди,

притиснал ни здраво животът в анфас.

 

Дълбал животът нашите чувства,

рисувал бръчки в нашите лица,

не да обичаш силно е изкуство,

а да заровиш безразсъдно любовта.

 

Бе толкова отдавна, смътен спомен

за твоите целувки, очите и морето.

Светът е като океан, вълна огромна,

дали ще те позная по лицето?

 

Толкова нежна ще бъде нощта,

търси ме, поискай ме и бъди  готов!

Дали ще се срещнем накрая? Кога?!

Моя синеока, моя нежна любов.

 

04.01.2008 merigold

© Мери All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??