Във тази битка нямам фаворити -
за справедливост несправедливия крещи.
Народът страда, безпределно ясно е:
той днес не може нищо да роди.
Той днес е гол без никаква надежда
и бос без вяра, жаден - без любов.
И силата на злоба и омраза
го пригодяват за такъв метеж.
Днес ще се бие с брат си, утре ще се вайка,
а после може и да съжали.
Но лешоядите ще вземат своето
и мародер душите ще плени.
Във тази битка няма победител,
отровена от алчност и лъжа.
Без Бог е всеки просто зрител
на собствената си окаяна съдба.
© Boyana All rights reserved.