Dec 21, 2023, 10:01 AM

Предзимна песен 

  Poetry » Phylosophy
183 3 5

И тази сутрин вятърен кавал,
събужда  ме с предзимната си песен.
Света надлъж и шир си прелетял,
а сняг искрящ отново не донесе,

 

защо дошъл си? Свириш като луд,
ти, ветре? И люлееш голи клони.
В душата ми арктическия студ,
с две шепи ноти можеш ли прогони?

 

Искри сред пепелище снощна жар
и въгленче изгаря ми клепача.
Подпалката – одрипан календар,
чиито дати нищичко не значат.

 

Върви си там, отдето си дошъл
и отнеси си песента фалшива.
Човекът все по-черен е и зъл...
В калта по-лесно болката зарива.

 

И ако Бог смили се натъжен,
и падне сняг. За Негова прослава,
върни се, ветре! И танцувай с мен.
Сто ангела от сняг ще ти направя.

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??