Dec 24, 2022, 10:37 AM  

Премълчан сонет 

  Poetry » Strict forms
539 1 4

ПРЕМЪЛЧАН СОНЕТ

Тишината след дъжд ми разказа:
– Аз съм тук като болка и лек.

Но – да люби, или пък – да мрази
в този свят може само човек.

Двете чувства са тайнства и свише
някой избор за тях ти е дал.
Ти решаваш – дали да обичаш,
или тънеш сред кал и печал.

Аз съм само безмълвен свидетел –
не споделям какво съм видяла.
Но в дъждовните струйки поетът

всяка думичка вече разчел е –
за живот и за смърт и раздяла –
и е низал безсънни куплети.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??