Dec 15, 2014, 10:28 AM

Премълчани истини 

  Poetry
405 0 2

Лъжите са фантазии безсмислени,

фалшиви сенки в нощен полусън.

По-страшни са неречените истини.

Те дебнат като кучета отвън.

 

Застигат ни и злобно ни повалят,

по-точни и от сребърен куршум.

Щом сляпото доверие окалят,

промъкват се в нещастния ни ум

 

да му доказват гордо правотата си,

( остават истини все пак, нали?)

Да ги приемем, вдигнали главата си,

дори когато дяволски боли.

 

Дори, когато някак ни се струва,

че този свят е адски некрасив,

че премълчаното не съществува

и лъган е човек, дорде е жив.

 

И моля се със думи непоискани,

навела примирително глава:

Пази ме, Господи, от премълчани истини,

а от лъжите – мога и сама.

© Нина Чилиянска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??