Oct 23, 2011, 6:34 PM

Преоткриване 

  Poetry
705 0 10

Аз някога живеех като птица.

Небето беше дом, а през нощта

във моите конопени зеници

се раждаше и беше любовта.

И някога бях силна като буря,

люлееща смълчаната гора,

изливаща се цялата върху ми,

кипеше във сърцето ми страстта.

И бях живот, а може би прокоба

за нечии поробени очи.

И бях мираж, и шепот и отрова,

магьосница с копринени коси.

А някога бях истинска и дива...

 

Каква съм днес, не знае и дъжда.

Опитвам се сега да се открия

в загадките на твоята душа.

© Мариета Караджова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??