Mar 31, 2020, 5:36 PM

Прераждане 

  Poetry
379 2 1

Тогава внезапно животът умира,

когато усилен порой завали ...

В капана на времето стене в неспира,

а мракът обхваща сърца и души.

 

През малък прозорец, обвит в мъгла

подава се тя, с поглед унесен

и плахо протяга ръка към света,

приветстващ студената есен.

 

В сърцето и - лед, в очите - тъга.

За миг, който сякаш е вечен

протяга тя плахо ръка към света - 

тъй чужд, непознат и далечен.

 

Но кой ще я хване в чуждия свят,

където цари пустота?

Ще срещне ли някой душевно богат,

лекуващ кървяща душа?

 

Надежда роди се след страшен порой

през тъмната, тягостна есен.

Ветрецът, подухвайки леко, в покой

запя сякаш радостна песен.

© Магдалена Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??