Jan 30, 2017, 3:33 PM

Прераждания 

  Poetry » Other
308 1 7

Топка зрели предателства
ми засяда на гърлото;
пипалата, прорастнали,
в ноздрите ми се мърдат;

 

яйцевидно учудване
уплътнява в сърцето ми;
в сресаното ми будене
то покълва и ето –

 

пак се ражда медузата,
тя – от разреда Мешести;
ще я пусна да плува
във морето от срещи

 

и отново съм ничия
аз, родила предателства;
жълта глина от спомени
с отпечатани дати.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??