Jan 28, 2021, 4:06 PM

Преслав Велики 

  Poetry » Odys and poems
365 0 0

Твоето величие в таз земя вечно ще живее

О, Преслав единствен за България си ти

Наследството ти винаги над нас ще грее

Отминалата слава твоят дух ще възроди

 

Симеон Велики пръв владетел славен

Горд потомък на старий крумов род

На Цариград по блясък те издигна равен

Век на великолепие за цял един народ

 

Столица на царството на три морета

С войни и кръв платено бе твоето безсмъртие

Вечно ти ще пазиш на Симеон завета

Могъществото твое във вековете ще пребъде

 

Буквите кирилови в твоите школи се родиха

Признание дължи ти целия славянски свят

Константин, Наум и Екзарх тук твориха

Приносът ти за езика наш винаги ще е възпят

 

Българско огнище на пресветата вяра

В твоите двори грееше и църквата от злато

Домът на патриаха, историята те увековечава

Ореол ще обкръжава миналото ти богато

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??