May 4, 2010, 2:31 PM

Претворих се... 

  Poetry
486 0 6

Претворих се в някаква надежда.

Виждам ясно вече светлина

даже в мрака!

Светло ми изглежда

между хора, правещи тълпа -

виждам в тях човешката им същност,

образа на Бога,

Любовта...

Нищо, че в тревога по насъщния

често нямат истински лица.

Нищо, че замерват с грозни вопли

себе си и другите, света...

Те са рожби божии,

а ропотът

просто ги отделя от това...

Вярата им някак е закътана

в дъното на тихите души,

загрубели в пътища от тръни,

пропилени в глупави мечти...

Ала Господ винаги е  верен

в изпитания,

болки

и тъга...

Всеки е Детето, към което

Той протяга бащински ръка!

 

Претворих се в някаква надежда –

вече виждам ярка светлина!

 

© Руми Бакърджиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??