Nov 29, 2009, 9:43 PM

Превенция 

  Poetry » Humour
335 0 3

(из цикъла "Вицове в рими")

В полицията, след запой,
завършил със кавга и бой,
прибраха двамата почтени
съдии на града. Спестени
им бяха публичните драми,
но все пак трябваше те двама
по процедура в бърз процес
да се осъдят още днес.
И тъй като във този град
друг съдия не бе на щат,
взаимно двамата приятели,
по спешност и без заседатели
осъдиха се помежду си.
Със глоба първият одруса
колегата си. Неголяма.
Със всички такси има-няма
стотина долара. Тогава
отсъди вторият. Направо
по соломоновски отсъди.
Разпореди се той да бъде
в затвора щатски въдворен
колегата му двеста дена.
„Защо така? Не бях ли аз
към тебе милостив?” – тогаз
проплака първият. „Така е,
но с превантивна цел това е,
че случаите със пияни
съдии зачестиха. Стана
проблем. Това за днес е втори.
Затуй отивате в затвора!”

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??