Jan 25, 2021, 8:22 PM

През зимата при бабка 

  Poetry » For kids
451 0 4

Цяла вечер свири, трака

по покриви, прозорци, Северняка,

накрая скри се, спря,

секна му свирнята, онемя.

 

В стаята ни, аз и батко,

спинкахме си под юргана сладко,

когато бабка рано - рано

влезе със лице засмяно

и донесе радостната вест:

- Баба Зима дошла е нощес!

Ставайте, бабини юнаци,

обличайте се, слагайте калпаци,

извадете бързо шейната,

скрита в килера, зад вратата,

че навън весели децата

започнали са в снега играта!

 

След попарката - закуска сладка,

на нашата мила бабка

и чая ухаещ, горещ

от жарта на бабината пещ,

навън сме вече при децата

аз и батко с шейната.

 

От зимните слънчеви лъчи

сребърна пързалката блести.

Летим по нея с шейната,

щипка ни Мразчо по лицата.

Спускаме се пак и пак

по белия и пухкав сняг.

Край пързалката вледен,

с нос голям, червен,

усмихнат, от ранни зори,

Снежният човек стои

и ни маха с метлички за ръчици

и на пързалящите се весели дечица.

Колко много радост има

дойде ли добрата Баба Зима?

© Никола Яндов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??