Mar 21, 2010, 6:49 PM

Прибежище 

  Poetry
975 0 3

Аз търся в твойте очи спасение

от моя страх, разяждащо съмнение!

Бъди ми ти прибежище в беда

и дом на моето успокоение!

 

Прикрий ме със ръката блага твоя

от острите стрели и устрема на боя,

що всеки мрачен ден

връхлита непрестанно върху мен!

 

И виж ти трудовете мои малки.

Старанията ежедневни жалки,

с които аз живота си градя.

Тях - моля ти се, Боже - освети,

не позволявай пак да рухнат моите мечти!

 

 

© Милен Личков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??