Sep 6, 2011, 12:43 PM

Причастие 

  Poetry » Love
685 0 6

Ще заспя

в  твойта плаха прегръдка.

Обръч ще съм – от ласки.

Ти ще си вятърът.

Но съм жадна -

за още... глътчица обич –

колкото житно зърно,

колкото капчица вино.

Тази, която бе зарекъл... на мене.

Тази, с която би ми нахранил душата.

С нашето щуро лято,

с нашето друго небе -

не в бутилка от спомени.

Тихо в съня ти ще свърна –

засити ми глада, 

утоли ми жаждата...

Аз ще съм огънят.

Разрови пепелта.

Има въгленче неугаснало.

Ти си вятърът, който

разпалва жаравата.

Не разбра ли?!

Аз съм твоето...

друго  причастие.

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??