Приказен сън
Приятна лунна светлина в стаята ми тази нощ нахлува.
Отдавна не бях виждала такава красота - неописуема.
Към мен прииждат хиляди звезди,
решили да ме отърват от тъмнината.
Ръце към мен протягат, искат да ме заведат
вълшебното пространство аз да видя.
Летях с тях километър или два
и натъкнах се на чудна гледка:
звезди милиарди приветстващи ме с ръка,
усмихната луната важно, важно свети.
А някъде далеч от тази бляскава картина,
незнаен тъмен път се откроява.
По него щях да тръгна аз, но някой спря ме,
нямах аз за там покана.
Почувствах аз студенина и после нещо силно ме избута.
Останах си съвсем сама в мрака да се лутам.
Вървях сама километър или два
и нямаше край мен звезди да озаряват пътя.
Бях прогонена от царството на вечността,
но върнах се в реалността, своя приказен сън да продължа.
© Гери Димитрова All rights reserved.