Nov 5, 2022, 4:11 PM

Приказка... 

  Poetry
394 3 4

Колко е дълга една приказка?

Колкото утрото?

Колкото пролетен дъжд?

Колкото стъпките до онази, старата вишна,

разцъфтяла внезапно, ей така, изведнъж…

Колко е дълга една приказка?

Колкото облаче?

Колкото капка роса?

Колкото слънчево зайче

или глас на Жар птица?

Колкото зрънце пшеница в нечия гладна ръка?

Колко е дълга една единствена приказка?

Колкото звън на камбани в нощта?

Колкото свежа детска усмивка?

Колкото нулевия час на света.

 

Приказка, приказка…

Моя крехка човешка съдба.

 

 

© Мариела Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??