Nov 10, 2012, 9:46 PM  

Приказка за Луна, Земя и Слънце 

  Poetry » For kids
1088 0 3

Живели някога, отдавна,

Луна и братчето ѝ Слънчо.

Задружни били, нямали проблеми,

заспивали в едно креватче,

докосне ли ги...

със вълшебната си пръчка Сънчо.

Щастливи си играели космически игри.

Луната била кротка и прилежна,

а Слънчо буен, непослушен и

със южна кръв, която ври.

Баща им Космос ги обичал

и радвал им се всеки път,

когато заедно ги виждал,

надничайки във детския им кът.

За жалост, братовчедка имали, Земя,

която била горда и красива.

Около нея се въртял света,

а тя обичала да се присмива.

Заради нея скарали се  Слънчо и Луна.

Започнали скандали  и...

баща им ги наказал.

Той наредил да обикалят разделени

братовчедката Земя и...

самота какво е им показал.

Така, докато Слънчо спи,

Луната тъжно от високо гледа,

а братчето зад облаци се крие,

когато плаче за сестрицата си  бледа.

 

© Иван Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??