Nov 28, 2019, 12:27 AM

Прилив на търсене 

  Poetry
430 2 3

Нощта се скъса и звездите се разсипаха наоколо.

Изгубих очертания.

Забравих форма.

Небето ме целуна с топли устни по челото-

намерих се почти,

почти се спомних.

Напълниха се с риби зад очите ми пространствата

и златните им люспи

ме подхлъзнаха навътре.

Изгубих бързо дъното през тъмното си странстване,

държах отпред сърцето си

и чаках да се сбъдне.

В нощта се скъсах и звездите се разсипаха в окото ти.

Стените падаха.

Стъклата се разбиха на парчета.

Остана голото ми тяло, пълно само със любов

да храни ято

от настръхнали врабчета.

Попих в скалите и полепнах по листата на дърветата,

крещях в щуреца

и по жабата вибрирах.

Водата отрази за миг безкраят на небето-

видях, че през окото ти се вливах

и извирах.

 

© Инна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??