Животът ми премина в песен.
Понякога с фалшив тенор,
Но припева бе тъй чудесен,
Запяван от задружен хор!
Животът ми премина в песен.
В началото с Менделсон.
Завихряше се тъжен марш.
Долавяше се много фалш!
Животът ми премина в песен.
Но нужен беше дубле оркестрант.
А припева бе тъй чудесен.
Повтарян от един залян!
И диригентът беше музикант,
Диктуваше с бемол, бекар бе срам
Изпусна палката на сцената,
Оставайки единствено и сам!
Животът ми завърши с буря.
Разтворила безброй врати!
Отнесе припева чудесен.
Замина моето ,,шери,,!
© Мария Николова All rights reserved.