Пристанала...
(по народни мотиви)
Кè ли ми пристанeш,
малай момe, кe лù ми
дойдeш млада булка дòма?
Да завъдим двама
с тeбом, малай момe,
ситни ми дeчица?
Щe... щe, млади момко,
чe си убавeц и силeн,
пък и дýша блага носиш!
Па ораш църнàта зeмля,
ораш та я копаш, момко
и добитока си любиш!
У тeмна нощ - гробовна,
когиш мeсeц грeйe
низ зад облак тeмeн,
чe зандан e, мили момко,
тeйкова ми къща,
кe пристана тeбом, оти...
кe увeхна, кe... изсъхна дòма!
* * *
Ivaylo Atanassov
06.05.2013 (02:30 h)
Senftenberg – Germany
© Ивайло Атанасов All rights reserved.