Jan 2, 2016, 11:57 AM

Пристигане във Варна 

  Poetry » Landscape
364 0 2

Пристигане във Варна

 

Довлякъл могъщите си телеса,

червеният дизел отмаря.

Проскърцват сто тридесетте колеса,

че Варна е крайната гара.

 

Перонът ме среща със утринен бриз,

сирена на кораб приглася.

Дъхът на морето все свеж е и чист

и радостни мисли донася.

 

По улици, тънещи в кестенов цвят,

издигат се нови строежи,

а “Дръзки”, руините, Храмът ни свят

история в дати бележат.

 

Тук с крясък на гларус започва денят,

и с памет за минала ера.

Красива е Варна — чаровна жена,

родена под знак на Венера.

© Владимир Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??