П Р И С Ъ Д А Т А
След Варна - мощен леден ураган
над моята България бушува.
И, с поглед от уплаха разоран,
си мисля за цената: Колко струва
трудът ни, недочакал своя плод;
прозорците, разбити от стихия;
колите, дето във водата брод
опитват се напразно да открият;
животът на нещастния човек,
отишъл за последно на разходка;
страхът след този канонаден ек
на бомбите от ледени находки;
дърветата със корени навън,
забравили за ръст и достолепност...?
Разкъсал летаргичния ни сън,
изригна ужас, като брат на Етна!
Небето сякаш падна върху нас,
стовари се с яда си на парчета.
Помнете: с безпристрастния си глас
Природата присъда ни прочете!
09.07.2014
© Мария Панайотова All rights reserved.
Благодаря ти, мила!