Aug 15, 2021, 7:18 AM

Приве́черен час (в памет на Иван Пейчев) 

  Poetry
186 0 0

Тъга, с цвета на оня късен Залез -

сбогуване с най-Скъпото в Света,

което имаш.

 

Ти нямаш!

 

На тая пренаселена Планета,

Човекът си остава - странно, Сам -

в сърцевината на Сърцето.

 

Недей във Нищо ти се врича,

че твоята Съдба корава -

съдба е на безкрила Птица.

 

Животът вечно продължава,

а в него си една Частица.

Да се скърби - незаслужава.

 

Най-хубавото е Мечта.

Най-светлото - непостижимо.

Затуй живей със Радостта,

че ти си Тук, че Теб те има.

 

Живей, макар и в Самота

Светът жесток да те затваря.

Да те притиска Вечерта

и Залезът да те обгаря.

© Вълчо Шукерски All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??