Jul 20, 2010, 2:42 PM

Приятел с главно „П” 

  Poetry
668 0 3

ПРИЯТЕЛ  С  ГЛАВНО  „П”

 



Противоречиви чувства блъскат се във плен...

В душата ми вали пороен дъжд подтискащ...

Дали защото си така далеч от мен?

Или защото няма да те имам както искам?

Познавам те отскоро, но напира в мене чувство,

че сякаш съм познавала те от години...

А мостът, който изгради ти между двама ни с изкуство -

роди приятелството ни завинаги!

И изкачи се ти на най-високото стъпало...

Съзирам блясъка в разперените ти криле...

Открити, без преструвки и съмнения,

са пътищата на душата ти...

По тях минавам леко и без страх...

С отворено сърце...

Не се страхувам да открехна аз пред теб душата си...

Всред обкръжаващата демагогия и лицемерие...

Във тебе не откривам нито капка фалш,

защото си Приятел с главно „П”

и имам ти доверие!

Напомняш ми за принца малък,

със свойта вярност към едно цветче...

Дори когато спиш,

присъства образът на твойта роза във съня ти жарък...

Защото гледаш не с очи, а виждаш със сърце!

Ти винаги ще бъдеш мой Приятел!

И ще поискаш да се смееш заедно със мен...

В приятелството наше сигурна съм!

Знам - не си предател!

Опитоми ме още в първия ни ден...

Защото ти умееш да поемаш отговорност -

тъй рядко срещаното качество във днешни дни...

Благодаря на Господ, че те срещнах!

Че те има!

Благодаря за всичко!

Мойта същност няма да ти измени!

 



Елена Найденова - Sun

 



Авторски клип по този стих може да видите тук:

http://bg.netlog.com/go/explore/videos/videoid=bg-765246

© Елена Найденова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??