Jan 29, 2021, 8:28 AM

Приятелство до Северния полюс 

  Poetry » For kids
1128 5 16

 

 

Моят най-добър приятел Снежко се нарича,

ала как да му покажа колко го обичам.

Че дори и много нежно аз да го прегърна,

топлината на ръцете ми в миг ще го погълне.

 

И от него ще останат моркова и шапката

дето със любов му сложихме двамата със батко.

Често с него си говоря. Всичко му споделям.

Той ме слуша и не спори. Вечер се разделяме.

 

Но надничам зад пердето честичко към двора.

Махам със ръка приветливо шепнешком говоря:

-Ти ме чакай, мили Снежко, утре ще играем.

И ще ти разказвам вещо всичко що не знаеш.

 

Що е лято? Риби, пясък и море какво са.

Ще ти кажа. Но не бива ти да ги докосваш!

Те са твоята забрана. А за мен - студът е.

Щом изляза бърза мама да ме върне вътре.

 

И ми вика: - Ще играеш, щом изгрее Слънчо.

Не разбира, че тогава Снежко ще си тръгне.

Само трябва ми насока как дотам се стига.

Аз до Северния полюс с него ще отида.

 

© Дочка Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??