Nov 22, 2023, 8:04 AM

Приятелю 

  Poetry
148 2 2

 

В очите ти чета тъга

Живот забулен

с тънка пелена от тайни

Случайности

Абсурди и стечения

Една прочетена съдба

Една изстрадана любов

Една несбъдната мечта – не изживяна

Една жена желана,

далечна,

недокосната

и недостъпна...

И много, много пламък

Много жар

Един живот във план...

със много въпросителни

Една несигурност,

в сигурността

Едно перде,

прикриващо, отчайваща самотност

Една душа достигнала до Ада

и върнала се,

да добави още болка

и още да пострада

Да хвърли заровете

за пореден път,

дано пък този... да е на печалба

във живота...

Приятелю... Приятелю!

Живей го!

Живей го тоз живот!

Не го третирай, като банка

Не го харчи, като

подхвърлена, монета чужда

Живей го с мисъл

и се наслаждавай

на всеки миг

На всеки слънчев лъч

На всяка капка дъжд

На малката снежинка

Дори на бурята

с грамотевичен глас...

Зарадвай се на тоз живот!

Подай му пламък!

Гори във него, а не тлей...

Дори понякога да се налага,

на колене и лакти,

във калта да лазиш

Зарадвай му се!

От душа и от сърце

Че днес го има!

Утре...

Утре може да го няма...

 

Valentina Mitova

12/11/2023

© Valentina Mitova All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??