Какво съм аз?! Една мистерия.
Отвътре нищо. Пълен мрак.
И снопчета от огън в него,
които да се случат чакат.
Какво съм аз?! Змия от пламък.
Река от лава. Синя бездна.
Самата същност. Пробен камък
за всичко - бъдно и изчезнало.
Строя вселени. Много просто е.
Щом нещо видя, то се ражда.
Щом нещо светне в тъмнината,
симфония от цветове изграждам.
Но не с ръце. И не с молитви...
Отвътре всичко е. Безкрайно.
То смее се. Свободно тича
сред вихъра на своите тайни.
Свещен финес в бездънна бездна.
Сияйни нишки сплитат роза.
Страхувах се. Не се харесвах.
А същността ми плодоносна е.
© Нели Дерали All rights reserved.