Feb 27, 2010, 7:15 PM

Пробуждане 

  Poetry » Love
1328 0 20

Пробуждане

 

Ще се спусна в съня ти воалена,

крехка, нежна и лека – ефир;

и със устните – топли и алени –

ще разлея навред еликсир.

 

Ще се сгуша във тебе, притихнала

като дух в твойте мъжки гърди;

ще се вслушвам в дъха ти, усмихната,

и в сърцето ти – как ще тупти...

 

И когато през щорите спуснати

лъч от слънце проправи си път,

ще целуна теб нежно по устните –

да съм спомен без кръв и без плът.

 

Щом зората накаца по клоните

и пробуден изпратиш нощта,

в твойта пазва дълбоко във лоното

ще е свила гнездо любовта.

 

27.02.2010

© Анахид Чальовска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??