Мисли бързо... не, не мисли!
Всичко на сърцето остави!
Ако имаш нещо - раздавай!
Ако нямаш нищо - пак се раздавай!
Продължавай нагоре, напред!
Живей! Запомни този съвет!
Сълзи обливат вечната скука...
Плачи от радост, да не ти пука!
Мъката и тъгата, погълнати в страха...
Не, не, не! Дъхът, погълнат от смеха!
Времето се мери с пари и стрелки...
Мери го със сърцето и неговите мечти!
Всичко на сърцето остави!"
Точно така, това следвам и аз.