ПРОГОНЕНИ ДУШИ
Прогонени души - половин държава...
Искрици на един балкански род.
Борба за хляба - друго не остава
в надеждата за по-добър живот.
Прогонени души наживо скитат,
от чуждо жито хляба си пекат.
И само в сънищата си политат
към незабравен роден кът...
Приличат на сълзите на сираче.
Герои във войната за живот.
Родино, виждам те, че плачеш...
... Искрици на един балкански род....
© Димитринка Калева All rights reserved.