Немито небе светлината цеди.
Земята несвикнало диша.
Сякаш съм в градската болница
и
утре ще ме изпишат.
Ще тръгна полека, с малък вързоп
към автобусната спирка.
А животът от ниско крайпътно дърво
като кос ненадейно подсвирква.
© Райчо Русев All rights reserved.
Поздрав!