Как разлистват се цветята,
небето как синее
и полита ми душата,
малка птичка пее.
Малка птичка пее
и ми носи пролетта,
сърцето ми се смее,
обляно в красота.
Ще литна ли, кажи ми,
ще литна ли с нея,
малка птичка покажи ми,
как да заживея.
Да живея вечно в пролет
и в пролет да умра,
че сърцето ми е в полет,
с пъстри, шарени крила.
И летим си с птичка,
не една, а цяло ято,
долу цветя и тревичка,
а отгоре синьо лято!