May 25, 2007, 11:51 AM

ПРОЛЕТНА ЛЮБОВ * (дует) 

  Poetry » Love
1252 0 28
              Пролетна  любов


      eddie
(Ивайло Яков) & Белоснежkа


Подай ми ръка, да тръгнем в полето.

Не бой се, любима... чуй странния ек!

През житото младо ще изваем пътека

от птичите песни и вятъра лек.


Нека шепне в косите ми вятърът топъл,

с поверия тихи - венче да сплете...

да отрони небето с гръм облачен вопъл

и с дъжд да пречисти зли страхове...


Кой свири балада, пролетно-росна,

че сякаш възкръсват вълшебни страни?!

Подай ми дланта си, аз Теб ще докосна

с капки прохлада - свежи мечти...


Пръсти вплитам в ръката трептяща...

като полъх - ефирна, като слънце пламтя...

онзи звън сред полята - песен зовяща,

с въглен тихо разпалва в мене жарта!


Завинаги двама ще галим житата...

Чуй в странното ехо нежния зов,

струнно потрепват - нежни - стеблата,

вятър леко довява пролет-Любов!


Дочувам душата ти - плахо зове ме,

в очите ти влюбени себе си виждам...

тази пролетна обич не ще ни отнемат -

Теб, любими, в сърце си зазиждам... 



24.04.2007г.

© Гергана Шутева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??