May 12, 2011, 3:18 PM

Пролетната жалба на една пУитеса 

  Poetry » Humour
1277 0 24

Как се вика муза?

Жално, жално клепам -

все едно медуза

в мозъка ми лепне.

Стихчето ми късо,

римите – стерилни…

Просто ще се скъсам

в напъни родилни!

Трябва да разпитам

другите поети

как при тях се стичат

музите напети.

Стръв каква залагат,

връзват ли ги, що ли,

та се заседяват

без и да ги молят

музи гласовити

с форми най-прекрасни,

бълват даровити

лирики от класа.

А при мене само

бързичко надничат -

сигурно отрано

все при Тототичат.

Може да му пиша

и на мен да прати

някоя излишна

музичка крилата.

Може да е куца

или с дупе тежко,

или да е муза,

дето ражда смешки,

даже да е с краста -

пак ще си я кътам,

само на Пегасчо

да посочи пътя.

Че инат добиче

нещо ми се падна,

от строя строфичен

ъхъ да изпадна.

Ей, затуй разпитвам

муза да намеря,

с нея дано литне

дзверът му със дзвера!

 

Хай, стига леж!

Не ми се крий,

че то поглеж…
Дий...
Дий, краста, дий!

© Росица All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??