Тази сутрин всичко изглеждаше сюрреално
/може би защото сланата бе тук актуална/.
Загледах първо разцъфналите акации,
върху тях не цветчета, а пеперуди накацали.
В тревата глухарче ме погледна разнежено,
до него пък паяк плетеше мрежа дантелена.
Слънцето изгря – промени перспективата.
Милиони зелени легиони завзели са нивата.
И като благословия от Майката Природа-
Бели ангели литнаха на вишната от свода.
В капчица водна избухнаха хиляди отблясъци,
а птиците посрещнаха деня с вдъхновени крясъци.
© Ирен All rights reserved.