Sep 27, 2012, 10:12 AM

Пролетта на моя бряг 

  Poetry » Love
375 0 2

В душата ми -дълбока зима,

и студ сковава моите крака.

И сняг в сърцето вече има.

Безсилна е и моята ръка.

 

Затрупана е всяка дума...

Огнището е вече без дърва.

Снегът не иска да продума

и зимата във себе си събра.

 

Вселената е побеляла.

Побягнаха и всичките звезди.

Луната се е разболяла

и сее пролет в своите бразди.

 

А слънцето и то угасна-

зад облаци студени то се скри.

Страхът във мене пак порасна

и сняг сега в косата ми откри.

 

Превърнала се в слънце жарко,

ще дойде любовта ми някой ден.

С присъствието свое ярко,

ще стопли мръзнещия бряг във мен.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти,Частице!Благодаря за прочита!
    Привет от мен!
  • "Превърнала се в слънце жарко,
    ще дойде любовта ми някой ден.
    С присъствието свое ярко,
    ще стопли мръзнещия бряг във мен."

    Тя е винаги нужна - и в младата пролет, и в зрялото лято, и в мъдрата есен, и в кротката зима.
Random works
: ??:??