Feb 2, 2024, 6:45 PM

Прометей 

  Poetry
131 0 0

В тъмен свят, студен без никой до теб

какво ли струва едно удовлетворение - нищо и всичко

какво е Йерусалим в Небесно Царство от пуста степ

не разбулено съмнение с мотив е нито

 

Светлината лед е LED, дразни, лъже и прикрива

студен живот без искра и топлина размивана от вятъра на времето

факлата е мит, мечта без топлина от блян към грешната посока завива

такъв ще е днес без Прометей бремето

 

Какво ли струва днес един жест без да очакваш нищо -всичко

един топъл свят, по-добър от искра едничка

© Stew Carrey All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??