Jun 12, 2015, 10:55 PM  

Промяна на статуквото 

  Poetry » Landscape
332 0 1

Почивен ден. Надежда.
Познат квартален шум.
Метрото ме отвежда
на Витошкия друм.

 

Зелена – тишината, 

приятен летен хлад.
Пътека, за която
изпитвам вечен глад.

 

И птичките в листата, 
мъхът и кукуряк, 
рекичката, скалата, 
все мен благословят.

 

Навярно над Бояна
аз липсвал съм им тук
и с договор-замяна
сред тях оставам – бук!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Усмихна ме!
    Трудно ще промениш статуквото си на бук, ама пък що не, опитай!
Random works
: ??:??