ПРОШКА
Простих на циганина,
ограбил хляба на децата.
Простих и на приятеля,
честта ми проиграл.
Простих на алчния старец,
дома ми заграбил.
И още на кого да простя?…
Щом е ден за прощаване.
На мене кой ще прости?
Имам сърце за раздаване.
… Само Бог дано ми прости
© Мимо Николов All rights reserved.