Със пиян пиян бъди.
С трезвите на трезво бди.
С враговете не воювай.
Болните с любов лекувай.
С бедните не се гордей.
Към богати не злобей.
С весели недей пести.
С тъжните тъгувай ти.
С гордите смирен мирувай.
Със смирени другарувай.
Ако сбъркаш си признавай.
Искат ли ти прошка – давай.
И ще имаш оправдания
в този свят на изпитания.
© Боян All rights reserved.